Renovarea autentică a hambarului vechi de aproape 100 de ani este în curs de desfășurare, cu crearea unui spațiu expozițional, toalete, vestiare și o sală multifuncțională care poate fi transformată în scenă de vară. Ne-am dori să putem începe programele noastre în clădirea renovată în toamnă.

Planurile noastre pentru viitor includ:

Renovarea cuptorului, construirea unui nou cuptor pentru coacerea prăjiturilor cu păpădie și a tuturor delicatesele care vor fi servite la evenimente.

În incintă se află una dintre cele mai vechi case de piatră din sat (veche de peste 150 de ani), care se deteriorează pe an ce trece. Anul trecut, acoperișul s-a prăbușit și a fost montat un acoperiș temporar pentru a preveni deteriorarea în continuare a clădirii. De asemenea, am dori să o renovăm într-un mod complet autentic, cu o casă de țară în care să fie expuse hainele și patrimoniul local și transilvănean.

Grădina de aproape 4.000 de metri pătrați ar include un auditoriu în aer liber, un parc, filagorii și un loc de joacă.

Renovarea și transformarea actualei clădiri rezidențiale, care este biroul fundației, într-un centru de meșteșuguri în care ar fi predate meserii care acum sunt dispărute, cum ar fi fierăria, confecționarea uneltelor pentru cai, pielăria, țesutul, sculptura în lemn etc.

După transformarea sediului în centru de meșteșuguri, într-o clădire învecinată va fi amenajat un nou birou și un centru administrativ.

Dacă doriți să ne susțineți planurile, o puteți face la adresa tamogatas.hagyatek.ro. Vă mulțumim.