Jelenleg folyamatban van a közel 100 éves csűr autentikus felújítása, kiállítótér, mosdók, öltözők, valamint multifunkcionális terem kialakítása, mely nyári színpaddá alakítható. Szeretnénk, ha ősszel már el tudnánk indítani programjainkat a felújított épületben.

További terveink:

Kemenceház felújítása, új kemence építése, melyben pityókás házikenyerek sülnek majd, illetve minden finomság, mely a rendezvényeken lesz felszolgálva.

A telken található a falu egyik legrégebbi kőháza (több mint 150 éves), mely évről évre romosabb állapotba kerül. Tavaly a tetőszerkezet beomlott, így jelenleg ideiglenes fedél került rá, hogy az épület ne romoljon tovább. Ezt is szeretnénk teljesen autentikusan felújítani, melyben egy tájház kapna helyet, ahol a helyi és Erdély tájegységeinek a ruházatai, hagyatékai kerülnének kiállításra.

A közel 4000 négyzetméteres kertben szabadtéri nézőtér, park, filagóriák, illetve játszótér kialakítása.

Az alapítvány jelenlegi irodájaként működő lakóépület felújítása és átalakítása, kézműves foglalkozó központtá, ahol kihalóban lévő mesterségek oktatása folyna, úgy mint: kovács, lószerszám készítés, bőrdíszműves, fonás-szövés, fafaragás stb.

A székhely kézműves központtá alakítása után egy új iroda, adminisztratív központ kialakítása egy közeli épületben.

Ha támogatni szeretné terveinket a tamogatas.hagyatek.ro oldalon teheti meg. Köszönjük.